دیوار چینی

دیوار چینی

دیوار یک ساختار یکپارچه، محکم و استوار از جنس آجر، سنگ، بتن، چوب یا فلز و غیره می باشد که ضخامت آن در مقایسه با طول و ارتفاع نازک است. دیوار از متداول‌ترین عناصر قائم در سازه است و به بخشهای قائم سازه با پهنایی بزرگتر از ۳ برابر ضخامت،‌ دیوار میگویند.

کاربردهای دیوار

از دیوار معمولاً برای مجزا کردن فضاها از یکدیگر به صورت اتاق‌ها عمل می‌شود. همچنین دیوار انتقال دهنده بخشی از بار ساختمان به زمین است. کاربردهای دیوار در ساختمان عبارتند از:

۱- فضاسازی و خلق فضاهای نوین

۲- ایجاد عایق صوتی و حرارتی

۳- ایجاد حریم خصوصی

۴-  ایجاد فضا برای کار گذاشتن تاسیسات شامل لوله کشی‌های آب و فاضلاب و سیم کشی ‌های برق

۵- طراحی داخلی فضای ساختمان شامل گچ بری و نقاشی دیواری

دیوارچینی (تیغه چینی)

عملیات دیوار چینی شامل انتخاب نوع مصالح، ملات مصرفی و روش اجرای کار باید بر اساس مشخصات‌، نقشه‌های اجرایی و دستورات دستگاه نظارت صورت گیرد.

زمان مناسب برای دیوار چینی

بهترين زمان براي اجراي ديوار چيني بعد از ستون گذاری و پس از پايان عمليات بتن‌ريزي سقف‌ها مي‌باشد. بهتر است حداقل بتن سقف مقاومت ۷ روزه خود را كسب كرده باشد و سپس ديوار چيني انجام شود.
آجركاري در درجه حرارت كمتر از ۵ درجه سانتي‌گراد مجاز نيست، ‌در شرايط آب و هوايي سرد، ديوارهاي تازه چيده شده بايد با پوشاندن و گرم كردن محافظت شوند و در صورت لزوم با نظر مهندس ناظر از ضد يخ استفاده شود.

نکاتی که قبل و حین دیوارچینی باید رعایت شود؟

۱- قبل از شروع عملیات باید گیاهان و خاک‌های نباتی از محل کار برداشته شود و محل دیوار چینی از وجود هر نوع گیاه و ریشه‌های عمقی پاک سازی شود. به منظور عدم رویش گیاهان در پی دیوارچینی، پی دیوار را با خاک آهک پوشش دهید.

۲- ‌با توجه به شرایط آب و هوایی و دستورات العملها، قبل از اجرای تیغه چینی، آجرها بایستی به مدت ۶۰ دقیقه در آب خیسانده و سپس بلافاصله به کار برده شوند‌. ریختن آب بر روی آجر مجاز نیست. اینکار سبب می شود تا چسبندگی ملات به آجر خوبی صورت گیرد.

۳- باید دقت داشت که بندهای افقی و بندهای قائم اجرا شود. ضخامت بند بین آجرها نباید کمتر از۱۰ میلیمتر و یا بیشتر از ۱۲ میلیمتر باشد.

۴- بندها در قسمت افق یا قائم باید ریسمان باشند یعنی در طول اجرای یک بند نباید کمانی باشد. اگر از آجر یا هر چیز پر کننده‌ایی برای کامل کردن یک رج استفاده می شود، نباید در وسط همان رج‌ها  این آجر یا پرکننده بکار گرفته شود. باید دقت کرد این آجرها یا پر کننده‌ها تنها در انتهای رج‌ها بکار رود. مثلا اگر در یک دیوار سفالی از آجر در وسط رج استفاده شود این امر غلط اجرایی است. باید این آجر‌ی که بصورت عمودی کار گذاشته می‌شود در انتهای رج باشد.

۵- تیغه چینی باید کاملاً قائم و شاقولی بوده و امتداد رج‌ها کاملاً افقی باشد و بندهای قائم یک رج در میان دقیقاً در مقابل هم قرار گرفته و شاقولی باشند.

۶- گونیا بودن تیغه چینی اتاق‌ها، آشپزخانه و سرویس‌ها بسیار مهم است. چون درصورت بی دقتی در تیغه چینی، کاشی کاری  دیوار دچار مشکل خواهد شد و در نتیجه زیبایی این فضاها (مخصوصاً کف سرویس‌هایبهداشتی) از نظر گونیایی از بین می‌رود. همچنین سر لوله‌های سرد و گرم سرویس‌ها بر اثر ناگونیایی در هنگام کاشی کاری امکان داخل ماندن در کار خواهند داشت که بعد‌ها که شیرآلات رو نصب می‌کنند‌، با توجه به عدم دقت در نصب باعث نشت آب به پشت کاشی می‌شود و این امر یکی از دلایل تبله کردن گچ دیوار پشت کاشی یا سقف طبقه پایین می‌شود.

۷- دیوار‌ها حتماً از کنارها توسط میلگرد در فواصل ۵۰ سانتی به ستون‌ها مهار شوند. درساخت ديوار باربر باید ازيك نوع آجر استفاده شود و در محل اتصال ديوارها به ستون‌ها شاخك مناسب نصب شده باشد.

۸- زنجاب کردن مصالح رعایت شود و در انتهای کار دوغاب سیمانی (‌آب نسبت به سیمان بیشتر باشد) بر روی دیوار وقتی که دو رج مانده تمام شود ریخته شود.

۹- در قسمت انتهایی زیر سقف دیوار حتماً مهار شود‌، که روش اجرای وال پست بهترین حالت در مهار دیوار است. در صورتي كه طول ديوار زياد باشد وال‌پست‌هاي مناسب براي آن در نظر گفته شده باشد و در اطراف پنجره‌ها وال‌پست مناسب اجرا گردد.

هزینه دیوار چینی

برای تخمین هزینه های دیوارچینی با ما تماس بگیرید.

زنجاب کردن آجر چیست؟

هنگامی که آجر از کوره بیرون می‌آید؛ خشک است؛ و آب ملات را می‌کشد و ملات را دچار مشکل می‌کند، به همین دلیل آجر را به مدت نیم تا یک ساعت داخل بشکه‌های آب می‌اندازند تا سیراب شود و به ملات آسیب نرساند، که به این عمل زنجاب کردن، می‌گویند؛ بنابراین زنجاب کردن را نباید با آبساب کردن اشتباه گرفت.

پیشنهاد فوری کار به شما

خانه ساز کار یک شبکه بهم پیوسته از استادکاران، پیمانکاران و کارفرمایان ساختمانی می باشد که در هر مرحله ای از عملیات ساختمانی از جمله ساخت و ساز ، نوسازی ، بازسازی و خرده کاری و تعمیرات منازل می تواند مشاور و مجری کارهای ساختمانی شما باشد.

با شماره های پشتیبانی سایت تماس گرفته تا استادکارهای خانه ساز از پروژه شما بازدید نموده و بعد از مشورت با آنها اقدام به شروع عملیات ساختمانی کنید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.