بازسازی نمای بیرون ساختمان

بازسازی نمای بیرون ساختمان

نمای هر ساختمانی پس از گذشت سال‌ها فرسوده و حتی تخریب می‌شود. هر ساختمان قدیمی زمانی نیاز به بازسازی خواهد داشت. بازسازی نمای ساختمان قدیمی نه تنها برای بهبود ظاهر ساختمان، بلکه جهت جلوگیری از خراب شدن و ریزش نما نیز اهمیت زیادی دارد. همچنین بازسازی جهت تغییر کامل ظاهر و در نتیجه تغییر کاربری آن نیز انجام می‌شود. در این مقاله از آچاره به بررسی تغییر و بازسازی نمای ساختمان قدیمی و هزینه‌های آن پرداخته‌ایم. با ما همراه باشید.

اصلی‌ترین دلایل بازسازی نمای ساختمان

یک‌سری دلایل برای برای بازسازی وجود دارد که به صورت مختصر به چند مورد آن در اداکه پرداخته‌ایم.

  • تغییر کاربری ساختمان: یکی از دلایلی که باعث می‌شود نمای ساختمان نیاز به نوسازی داشته باشد، تغییر کاربری آن است. به طبع با تغییر کاربری یک ساختمان نمای آن نیز باید تغییر کرده و متناسب با کاربری جدید طراحی و اجرا شود.
  • فرسودگی نما: یکی از مهم‌ترین دلایل بازسازی نمای ساختمان قدیمی، فرسودگی نما است. نمای ساختمان در طولانی مدت فرسوده شده، ترک خورده و جلوه خود را از دست خواهد داد. جهت زیباسازی ساختمان و همچنین جلوگیری از فرسودگی می‌توان اقدام به بازسازی نمای ساختمان کرد.
  • تخریب نما: فرسودگی می‌تواند سبب تخریب نما و آسیب جدی به ظاهر ساختمان شود. ممکن است در اثر فرسودگی بخش‌هایی از نمای ساختمان کنده شده و ریزش کند. بازسازی همچنین می‌تواند در جهت تعمیر بخش کوچکی از نمای ساختمان انجام شود.
  • تغییر ظاهر ساختمان: در برخی موارد به جای بازسازی، عملیات نوسازی برای تغییر ظاهر ساختمان انجام می‌شود. عملیات نوسازی در این حالت بدون دلیل خاصی و صرفا جهت دیزاین نمای بیرونی ساختمان و ایجاد ظاهری به روزتر انجام می‌شود.

چه زمانی برای بازسازی نمای ساختمان قدیمی مناسب است؟

گاهی تعمیر نمای ساختمان جهت تغییر کاربری و نوسازی ظاهر آن انجام می‌شود و ارتباطی با فرسودگی یا خرابی نما ندارد و بیشتر تعمیر و اصلاحات جزئی روی آن انجام می‌شود. به این کار نوسازی ساختمان می‌گویند و با بازسازی کامل تفاوت دارد. به طور کلی بازسازی نما باعث جلوگیری از فرسودگی نما نیز می‌شود و می‌تواند از ایجاد خسارت و مشکلات احتمالی جلوگیری کند.

تمامی ساختمان‌‌ها پس از گذشت سالیان زیاد از زمان ساخت، دچار آسیب‌های ظاهری می‌شوند. هرقدر ساختمان قدیمی‌تر باشد فرسودگی آن بیشتر خواهد بود. ساختمان‌های بسیار قدیمی همچنین با خطر ریزش و سقوط مصالح نیز مواجه‌اند و باید قبل از رسیدن نما به این مرحله، بازسازی آن جهت جلوگیری از خسارات احتمالی انجام شود. بازسازی نما نیاز به برنامه‌ریزی طولانی مدت‌تر، مجوز و همچنین تخریب دیوارهای ساختمان دارد.

چه جنس نماهایی امکان بازسازی دارند؟

بازسازی  روی متریال‌های مختلفی انجام می‌شود. همچنین نمای رنگ شده را نیز می‌توان جهت بهبود جلوه ظاهری مورد نوسازی و نقاشی مجدد قرار داد.

  • سنگی
  • آجری
  • کامپوزیتی

مراحل تغییر و بازسازی نمای ساختمان

به صورت کلی مراحل بازسازی مختلف است. جهت شروع عملیات نوسازی یا بازسازی نمای ساختمان قدیمی، ابتدا طراحی نما توسط شرکت طراحی و پیمانکاری انجام می‌شود. در این مرحله باید مشخص شود که نمای جدید با چه مشخصات و ویژگی‌هایی باید ساخته شود. در مرحله دوم، انتخاب مصالح انجام می‌شود. مصالح انتخابی بستگی به طرح نهایی مورد نظر دارد. بالا بودن کیفیت مصالح انتخابی در این مرحله اهمیت زیادی دارد.

در مرحله سوم و آخر، بازسازی آغاز شده و اجرا می‌شود. در صورتی که ساختمان قدیمی بوده و نیاز به بازسازی کامل داشته باشد، باید مجوزهای مربوطه قبل از اقدام به بازسازی دریافت شوند.

مطلب پیشنهادی چک لیست بازسازی ساختمان

هزینه انجام بازسازی و تغییر نمای ساختمان

هزینه تغییر و دیزاین نمای بیرونی ساختمان بستگی به این دارد که ساختمان مورد نظر فرسوده بوده و باید بازسازی شود یا صرفا نیاز به نوسازی دارد.

اگر ساختمان قدیمی و فرسوده بوده و نیاز به تعمیر داشته باشد، هزینه آن بسته به تعداد طبقات ساختمان، متراژ ساختمان، هزینه کارگر، مصالح مصرفی، نوع نمای مورد نظر و حتی میزان سختی کار و شهر مورد نظر نیز متفاوت است.

چرا بازسازی؟

هر ساختمانی پس از مدت زمان زیادی که از ساخت آن می‌گذرد به بازسازی نیاز پیدا خواهد کرد. بازسازی هم می‌تواند برای اصلاح آسیب‌های نمای ساختمان و هم جهت جلوگیری از آسیب و یا صرفا جهت تغییر نما و به روز تر کردن آن انجام شود. در هر صورت اقدام جهت نوسازی و بازسازی ساختمان باعث ایجاد تغییری مثبت خصوصا در فضای اطراف ساختمان خواهد شد.

 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.